۳ آذر ۹۵
بررسی اطلاعات هواشناسی و بازنگری ان ها نشان دهنده ظهور قوی تر از نرمال پر فشار سیبری بر روی بخش هایی از مناطق شمال شرقی و شمالی کشور می باشد که در تراز میانی جو با فرود کم فشار سودانی همزمان می باشد .
طی روزهای گذشته به دلیل گسترش سامانه پرفشار سیبری در بخش های اعظمی از کشور ، شاهد افت محسوس دما و بارش برف گسترده خصوصا در نوار شمالی کشور بوده ایم که این شرایط کماکان در ۲۴۰ ساعت آینده نیز در این مناطق تداوم دارد.
(آنومالی استاندارد شده ارتفاع ژئوپتانسیل تراز میانی جو در روزهای آتی)
اما در بخش های جنوبی کشور که از ابتدای پاییز و فصل زراعی جدید تاکنون بارش قابل ملاحظه ای روی نداده است همه منتظر آغاز بارش هستند و میخواهند بدانند که در روزهای آینده در کدام مناطق بارش خواهیم داشت.
اطلاعات هواشناسی به ما نشان می دهند که فردا پنج شنبه و پس فردا جمعه با آغاز فعالیت شاخه اول سیستم جنوبی ، در مناطقی از مرکز و جنوب استان بوشهر و بخش هایی از استان فارس و هرمزگان و کرمان و خراسان جنوبی بایستی منتظر ظهور ابرهای جوششی و رگبار و رعدوبرق و احتمالا ریزش تگرگ باشیم که در این روز شدت بارش ها در برخی نقاط جنوب فارس و جنوب بوشهر و کرمان می تواند منجر به آبگرفتگی معابر عمومی شود . ( بارش در ارتفاعات فارس و کرمان به صورت برف پیش بینی می شود)
(تجمع بارش باران بر حسب اینچ تا گام زمانی ۱۰ روز آینده براساس اپدیت امشب GFS )
روز شنبه ۶ آذر ۹۵ شاخه دوم سامانه بارشی ، از سمت خلیج فارس و بوشهر فعالیت خود را اغاز می کند و در این روز برای استان بوشهر و بخش هایی از استان فارس رگبار و رعدوبرق پیش بینی می شود که شدت بارشها در استان بوشهر خواهد بود.
از یک شنبه تا اواسط هفته آینده نیز در برخی نقاط استان بوشهر و خلیج فارس به سبب جوشش ابرهای تندری و در بعضی ساعات شاهد رگبار و رعدوبرق خواهیم بود.
طی چند روز آینده با توجه به تشکیل ابرهای کومولونیمبوس در برخی نقاط نیمه جنوبی کشور ، امکان وقوع بادگاستی (تندباد) های لحظه ای وجود دارد که کسانی که با دریا سر و کار دارند باید این نکته را جدی بگیرند .
در استان هرمزگان نیز طی روزهای آینده کماکان شاهد افزایش سرعت وزش باد در برخی ساعت و بروز پدیده گردوغبار و کاهش دید افقی خواهیم بود .
(تجمع بارش برف بر حسب اینچ تا گام زمانی ۱۰ روز آینده بر اساس آپدیت امشب GFS )